Medlemsträff Skepperstad, Sävsjö 29 augusti 2020

Fauveklubben ordnade en liten träff där tanken var att hålla den i samband med SBAK:s Öst utställning i Skedhult. Den blev ju som bekant inställd men vi höll våran träff ändå även om vi inte blev så många som vi annars kanske blivit. Men dock en liten skara av 9 personer och 10 Fauvar mötte upp i Skepperstad, några ända från Finspång och vi hade en väldigt trevlig eftermiddag/kväll där höjdpunkten var vårat Fauvesläpp i en 3 ha stor inhägnad där hundarna blev lyckligsaliga av att busa och nosa på varandra. Några hundar hade mer intresse av att söka vilt än att busa med andra och några hanar hade mer intresse av tikar än att söka i terrängen, vilket visar att våra hundar är precis så normala man kan förvänta av ett gäng Fauvar.

Hägnet vs. Fauvarna
– Inget vilt påträffades så godkänt betyg till hägnet 1-0
– En hund lyckades smita ut både en och två gånger, så tyvärr inte helt tätt 1-1. Det pinsamma var att det var min, Fredric Zetterheims, hund (Bounty) båda gångerna .  Eftermiddagen började annars med en liten visning hos storjägaren Lennart Johansson som bor i byn. Det är en imponerande samling älgar, björn, varg, caribou och myskoxe som han visade upp i sin gäststuga där alla trofeer är samlade. Lennart delade med sig av sina jakthistorier och det är alltid roligt att höra en redig smålänning prata om det han älskar mest av allt, jakten och sina resor till bl.a Alaska, Alberta, Grönland. Eftersom vi hade en tid att hålla fick vi tacka Lennart efter en timmes visning annars hade vi nog kunnat stanna hela kvällen och lyssna på äventyren.

Därefter vandrade vi gemensamt ca 1 km till hägnet som ligger vackert ensligt beläget på en höjd i skogen där jag hägnat in tallplantor för att säkra dem från viltbetning. Hägnet är bara något år gammalt men ormbunkar och vildhallon växer snabbt så Fauvarna var inte alltid lätta att lokalisera i terrängen. Men roligt hade de och även vi ägare att kunna diskuterar våra hundar och utbyta erfarenheter på en sån här spontan träff. Vi åt god mat och drack kaffe som klubben bjöd Finspångsvännerna Lennart och Anna-Lena Andersson till höger samt Marie Augustsson till vänster Lennart berättar om vargen ovan honom skjuten i Alaska. Sylve Bengtsson och Carina Karlsson samt Lennart Andersson Lek och bus i hägnet på och vi hade ett fantastiskt fint väder och uppehåll hela dagen trots lite dystra väderprognoser dagen innan.

Fauveklubben tackar för visat intresse och önskar att fler medlemmar anmäler sig till att hitta på och anordna mindre träffar på olika platser i vårt land. Det behöver inte vara superorganiserat utan kan vara i all enkelhet också med träff, samtal och fika om man så önskar.

Fauvehälsningar
Fredric Zetterheim