Svenska Basset Fauve klubbens
20-års jubileum
25-26 september 2021 i Kungsör

Plats: Lockmoras friluftsgård strax utanför Kungsör

Lör 25/9 SBAK Nord/Östra utställning med två stycken specialinbjudna domare från Frankrike enligt SBFK’s önskan som endast skall döma BFDB på utställningen med anledning av 20 års jubileet.
♦ Pascal Lamaziere
♦ Marie-laurence Hardy

OBS! Ett otroligt bra tillfälle att få utlåtande av äkta rasspecialister från rasens hemland.
(övriga Basset raserna döms av Bo Paulsson på utställningen i separat ring men med ev. gemensamma finaler).
Anmälningsavgift: 250 kronor. Valpar 4–6 mån, samt 6–9 mån: gratis.

OBS! Anmälan öppnar först den 1 augusti! Anmälningar som inkommer tidigare registreras inte! Sista anmälnings- och betaldag är 5 september 2021. Anmälan görs på hemsida: www.sbakno.se
Obligatoriskt medlemskap krävs i SBAK (Svenska Bassetklubben) för att ställa ut.

Efter utställningen planeras ett eftersnack och möjlighet att fråga domarna ang. rasen och deras bedömningen m.m. Fransk tolk finns på plats både på utställningen och frågestunden!

På lördagskvällen blir det en jubileumsmiddag med mingel m.m. i närliggande ”Stenladan” precis intill utställningsplatsen

Sön 26/9 Avels/Uppfödare konferens m.m. i ”Stenladan” med föreläsare Maria Dahlberg från SKK’s Avelskommitté. Föreläser 9–12 i uppfödar- och avelsfrågor.

Där efter bl.a. diskussioner och grupparbeten utifrån dagens BFDB ras. Avslut senast 15.00.
Alla SBFK medlemmar är välkomna att delta i jubileumsaktiviteterna samt konferensen kostnadsfritt (ej utställningen) och för de som inte har detta intresse kommer lite lättsamma sidoaktiviteter att erbjudas. Ett mer utförligare program och information kommer senare på Fauveklubbens hemsida.

Skänkta priser till BFDB, mottages med tack-samhet, hör av er till Annelie Kling senast 5/9–21.
Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet och för det då rådande Covid19 läget.

Matkostnad: vuxen per/person: Lördag Jubileumsmiddag (buffé)+kaffe 330: – Söndag 120: – Lunch+1st fika.

Barn upp till 12år= halva priset. matleverantör: www.ekmansmat.se
Alkoholfridryck ingår i middagen och lunchen, kaffe/ te eller saft med kaka eller dylikt till fikat
Bindande anmälning för mat och Avel/Uppfödar-konferensen senast den 5 september till Annelie Kling via mail: aopkling@kennelmylords.se
Ev. matallergier eller andra önskemål lämnas vid anmälan.

Det finns även ett begränsat uppställnings-platser till husbilar eller husvagnar nära utställningsplatsen med några få med el och de andra utan, på grusplaner.

OBS! ev. kostnad kan tillkomma, kolla med avd. SBAK Nord/Östra för mer information.
Annars finns det flera närliggande campingplatser eller övernattnings-möjligheter i närområdet.  Förslag på camping: Ekuddens camping. Campingen ligger knappt 5 km från Lockmora. De har även några stugor där hundar är tillåtna.  Hjälmaresunds camping. Även de har några stugor där hundar är tillåtna. Ligger drygt 20 km från Lockmora. Närmasta hotell som tar emot hund finns i Arboga och Köping (ca 15 km), Eskilstuna och Hallstahammar (ca 25 km). 

Kontakta Pelle Pettersson pelleaelg@hotmail.com för mer information.

Medlemsträffar

Även om Svenska Basset Fauve Klubben är en rasklubb för hundar så består klubbens medlemmar till 100% av människor. Det som knyter oss samman är intresset av och kärleken till våra fauvar. Precis som våra hundar så är vi flockdjur och det brukar bli väldigt trevligt när vi får träffa varandra.

Vi är en ganska liten klubb (360 medlemmar 2012) som är utspridda på en väldigt stor yta och för att skapa gemenskap och utbyta erfarenheter försöker vi att vid olika tillfällen ordna medlemsträffar. 

Tidigare hade vi möjlighet att ha våra årsmöten under våren/försommaren och då brukade vi ordna en helg med klubbmästerskap i både utställning och viltspår kombinerat med årsmöte och uppfödarmöte. Tyvärr ändrades reglerna för när på året vi måste genomföra våra årsmöten och nu är dessa förlagda till mars månad vilket inte skapar de bästa möjligheterna till att arrangera aktiviteter kopplat till våra hundar.

Vi har på senare år arrangerat medlemsträffar i Marma i Norduppland där vi haft möjlighet att träffas och ha en mängd aktiviteter både för våra hundar och för oss medlemmar. Du finner reportage om dessa träffar på sidorna till vänster. Du finner där även reportage och bilder från tidigare tillfällen.

Inom klubben hoppas vi på att vi ska kunna ordna fler stora medlemsträffar framöver. Har du tips på lämplig plats för ett större arrangemang? Vi behöver övernattningsställe till rimliga priser, husvagnsplatser, kök och matsal samt lokaler där vi kan ha föreläsningar och gärna där det är tillåtet att ha med hundar.

Hör gärna av dig till styrelsen med dina tips, idéer och tankar! Du hittar kontaktuppgifter genom att Klicka här!