Välkommen till 15-årsjubileum och Sveriges största fauveträff den 26-28 augusti i Sävsjö!

Ringträning på fredag kväll!

För er som kanske inte tidigare ställt ur eller inte känner att ni redan kan allt, så kommer vi att anordna ringträning på fredagskvällen på Sävsjö Camping.

Det innebär att det ges en möjlighet att på fredagskvälen få veta hur själva visningen i utställningsringen går till och träna med kunnig hjälp.

Ställla ut hund men inte visa den själv?
Det kan eventuellt även finnas möjlighet att få hjälp med att visa sin hund om man känner sig osäker. Vi kan kanske ordna med några “lånehandlers” som kan ställa upp och visa er hund på utställningen om det inte krockar med deras egna visningar av sina hundar. Anmäl i så fall ert intrese för hjälp med att visa er hund till kontaktpersonerna så ska vi se vad vi kan ordna.

I år fyller Svenska Basset Fauve Klubben 15 år

För att fira detta genomför vi en stor medlemsträff 26-28 augusti i Småland med bas i Sävsjö.

Vår ambition är att detta ska bli den största fauveträffen någonsin i Sverige och vår förhoppning är att så många som möjligt av våra medlemmar väljer att ägna denna helg tillsammans!

Fredag 26 augusti
Spontan träff med drop in för alla som väljer att anlända på fredagskvällen. Under kvällen ges bland annat möjlighet till ringträning för intresserade.
Vi ses på Sävsjö Campin ( se separat info)

Lördag 27 augusti
Här har vi ambitionen att sätta nytt svenskt rekord i antalet fauvar på en och samma officiella utställning.
SBaK Öst arrangerar utställning i Skedhult som ligger endast 4 mil från Sävsjö. (Se separat info) 

Efter utställningen är det återfärd till Sävsjö där klubben anordnar grillkväll på Sävsjö Camping. Avslappnad gemenskap, god mat kombineras med aktiviteter och inslag tillsammans med andra medlemmar och en massa fauvar. Kvällsrastning av våra hundar med mål Eksjö Hovgårds slottsruin som ligger i närheten.

Söndag 28 augusti
På söndag fortsätter vår Fauvehelg i Skepperstad som ligger 8 km utanför Sävsjö. Här kommer vi att ett antal olika aktiviteter där var och en väljer att delta i det som väcker deras intresse. 
För närvarande är planerna att erbjuda föreläsning om drevprov, viltspår, workshop om trimning där man får chans att prova på med hjälp av erfaren trimmare, lyssna på berättelser av en riktigt storjägare som varit med om det mesta och lite till samt se hans trofésamling.
Vi kommer även att genomföra vad vi hoppas blir Sveriges största fauvevandring.
Klubben anordnar med gemensam lunch och fika. Avslutning beräknas bli någon gång efter lunchen så att tid finns för hemfärd.

Anmäl dig till lördagens utställning i Skedhult!
Vi har ett gyllene tillfälle att sätta svenskt rekord i antalet fauvar på en officiell utställning i samband med Fauvehelgen. SBaK Öst arrangerar traditionsenligt sin utställning i Skedhult, Eksjö vid  Svenska Jägareförbundets anläggning. Domare är Lars Widén.
Information om utställningen och anmälningsblankett hittar ni via: www.sbak.se

Fauveklubben hjälper till!
För dig som inte ställt ut din hund tidigare eller känner dig osäker på hur man anmnäler sig vill vi denna gång passa på attt hjälpa till lite extra så att vi blir så många som möjligt. 
Vill du veta mer om hur en utställning går till, få hjälp med att anmäla dig eller har andra frågor?
Kontakta någon av våra medlemmar som gärna ställer upp och hjälper till:

Anna Bäcklund, 076-318 81 81, anna.backlund@orust.se

Katarina Ecklein, 076-186 46 00, k.ecklein@hotmail.com

Suzanne Östlund, 0705-40 02 27, jagardrommen@hotmail.com

Annelie Kling, 0474-307 55, kennel.mylords@netatonce.net

Anmälan och kostnad


Anmälan
För att kunna planera helgens aktiviteter behöver vi få in er anmälan.
Anmälan sker till Fredric Zetterheim via mail zetterheim@gmail.com eller 072-505 49 17.

Sista anmälningsdag för lördagskvällen och söndagens aktiviteter är 5 augusti 2016. Vi är dock tacksamma om vi kan få in anmälningarna så snart som möjligt för vår planering.

Kostnad
Kostnad för helgen är 300 kr per person. Barn upp till 15 år 150 kr. I priset ingår grillmiddag lördag kväll samt lunch på söndagen. Bordsvatten/lättöl ingår i priset. Den som önskar annan dryck får själv ordna med detta. Under söndagen serveras även förmiddagskaffe.

Betalning sker via bankgiro: 5314-2956
OBS! Ange ert namn vid betalning som meddelande så vi vet vem pengarna kommer från!