Medlemsträff och 15-årsjubileum i Sävsjö den 26-28 augusti 2016

Fauveklubben 15-årsjubileum – största fauveträffen hittills i Sverige och svensk rekord i antalet fauvar på en officiell utställning.

Livet är för kort för att inte ta tillfällen som ges att fira. Så när vår klubb fyllde 15 år beslöts att det skulle firas med en fauveträff. Med en drivande ordförande boendes i Småland som hade tankar om att det skulle finnas goda förutsättningar att genomföra i Sävsjö och en officiell utställning inom hanterbart avstånd så gav det sig nästan själv att placera jubileet just där.

Styrelsen har under våren dragit upp planerna och ganska snart bestämdes att vi skulle försöka se till att SBaK La Öst’s utsällning i Skedhult skulle bli utställningen där svenska rekordet i antalet officiellt utställda fauvar skulle sättas.

Fredagen den 26 augusti var det drop-in på Sävsjö camping där det ganska snart var fauvar var man såg och gick. Glad och förväntansfulla hundägare och viftande svansar i varje hörn. En enkel ringträning anordnades för dem som ville öva sig själv och sin hund inför lördagens utställning eller bara prova på hur man visar upp sin hund. Lite knep och trix förmedlades samt information om hur en utställning går till. Det minglades och skapades nya kontakter mellan medlemmar.

Lördagen den 27 augusti var det dags att sätta alla tider svenskt rekord i antalet officiellt bedömda fauvar på en utställning i Sverige. Inte mindre än 80 anmälda hundar vilket innebar att SBaK La Öst hade fått lov att ordna med ytterligare en utställningsring och en domare jämfört med vad som var tänkt från början. En ring för alla fauvar och den andra för ”övriga” bassetar.

Efter den långa utställningsdagen i Skedhult bar det åter av till Sävsjö där det dukades till fest! Ett helt vildsvin hade långsamt grillats under dagen och den serverades med massor av tillbehör. Efter middagen serverades kaffe o kaka. Kvällen bjöd på trivsamt umgänge med mycket skratt och prat. Lotterier med massor av priser och som avslutning på kvällen en härlig fauvepromenad till Sävsjö slottsruin i en fantastisk sensommarkväll. Det var en promenad som verkade välbehövlig för såväl två- som fyrbenta efter den långa dagen.

Söndag 28 augusti så åkte samtliga till Fredrics hemby, Skepperstads där församlingshemmet blev samlingspunkt för dagen. Där fanns ett antal olika inslag och då vi var många så blev det stationer där deltagarna cirkulerade så att alla skulle få plats. Trimförevisning av Henry Forsberg, föredrag om viltspår och eftersök samt en storviltsjägare som delade med sig av sina berättelser och visade troféer. Bland troféerna kan nämnas älghorn från Alaska på hela 36 kg.

Till förmiddagsfikat serverades en redig småländsk ostkaka och till lunch en mycket god smörgåstårta.

Mätt och nöjda var det dags att ta farväl av både gamla och nya fauvevänner. Det blev verkligen den fauvefesten som vi hoppats på. Vi vill passa på att tacka alla er som valde att boka in er och resa till Sävsjö! Utan er hade det inte blivit den helg som det blev. Över 80 medlemmar med hundar på en och samma plats! Tack också till alla som på olika sätt bidragit med stort som smått för att få allt att fungera.

Styrelsen genom Annelie Kling