Reportage Introduktion Drevprov 2018

Intro drev 2018 från norr till söder

Ideella förmågor på uppdrag av Fauveklubben har under söndagen 18/11 för 8:e året i rad, genomfört Intro Drev för våra medlemmar på tre orter i Sverige. Iggesund utanför Hudiksvall Ådö utanför Stockholm och på Sturkö utanför Karlskrona. Det har varit stor uppslutning och mycket kunskap om drevprov har förmedlats och inte minst har det getts tillfälle att få träffa andra fauveägare. Stärkta efter denna dag hoppas vi att flera känner sig redo att låta sin hund gå drevprov framöver.

I Iggesund var det 9 stycken fauveägare, var av 6 var nya för rasen och hade unghundar, som träffades kl. 09.00 på söndag morgon. Vi skulle ut i hälsingeskogarna och se om vi kunde demonstrera ett drevprov.

Vädret var toppen med uppehåll och några plusgrader. Vi använde två hundar som släpptes var sin gång och diskuterade löpande de olika momenten, räknade skall, kollade drevhastighet mm.

När vi hade fått prov på både dötappt och drev och självmant återgång bröt vi för lunch. Joel Dahlberg som var dagens värd bjöd på jättegoda hamburgare. En trevlig dag med nöjda fauveägare och förhoppningsvis ses vi snart igen. /Christina Forsgren, drevprovsdomare och fauveägare.

Ådö började morgonen i en jaktkåta med fika för 12 deltagare med 6 fauvar och genomgång av drevprovsdomarna Jack Junel och Mats Andersson.

Hundarna Kålle och Saffran släpptes där efter på varsitt håll och fick visa sina kunskaper på de rådjur som hittades på marken. Dagen avslutades med god sopplunch och ett fiktivt kollegium där domarna poängsatte de olika momenten på hundarnas arbete. Förväntningarna på dagen var förutom att lära sig om drevprov även att träffa andra fauveägare. Detta infriades, det blev mycket skratt och hundprat. /Micael och Marie Bonnevier

Söndagen den 18/11 var det dags för Intro drev på Sturkö. Sju hågade deltagare från sydöstra delarna av Sverige. Vi startade dagen ca kl. 07.30 med en genomgång och en stadig frukost. Sen ut i skogen för det praktiska. Vinden hade tilltagit och det duggregnade. Vi hinner med att släppa två hundar under dagen. Båda hundarna får upp och driver med varierande drevtider. Kanon! Då har vi något att diskutera senare.

Tiden bara rinner iväg, som vanligt när man har roligt och det är sedan dags att åkta tillbaka hem. Dagen avslutas med middag och kaffe och vi sammanfattar aktiviteterna i skogen. Vi är glada att så många ville komma till oss på ön! /Roger och Annika på Sturkö

Från klubben vill vi passa på att tacka er som ställt upp och anordnat Intro Drev 2018. 

Joel Dahlberg
Mikael Bonnevier
Roger Svensson